ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Άρτος και ... θέαμα


 
Η συμμετοχή στη χρηματοδότηση από τον ΕΟΤ με το ποσό των 93000 ευρώ της συναυλίας στο ΟΑΚΑ για τον εορτασμό της επετείου των 40 ετών λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, μας προκάλεσε προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά διότι δεν αιτιολογήθηκε με την πρέπουσα σαφήνεια.

Ο ΕΟΤ, ελληνικός οργανισμός τουρισμού, συνεισφέρει οικονομικά στην εταιρεία Panic Entertainment ΕΠΕ που ήταν διοργανώτρια της συναυλίας στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του λαϊκού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Αργυρού και του ράπερ και ηθοποιού διεθνούς φήμης 50 cent και μάλιστα λαμβάνει αυτήν την απόφαση σε χρόνο ρεκόρ, τρεις μέρες μόνο πριν την πραγματοποίησή της που έλαβε τελικά χώρα στις 30/10 αντί στις 29/10/2022, όπως είχε ανακοινωθεί.

Εντυπωσιάζει πράγματι η ταχύτητα λήψης των αποφάσεων του ΕΟΤ για το συγκεκριμένο θέμα ενώ δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι ανάλογο για πολύ σοβαρότερα από αυτό της συναυλίας ζητήματα όπως για παράδειγμα η "απολύμανση για έντομα" που χρειάστηκε πολλές μέρες για να πραγματοποιηθεί όπως αναφέρθηκε στον Τύπο.

Η δε προκλητικότητα έως και κυνικότητα της είδησης αυτής στην τρέχουσα συγκυρία όπου οι Ελληνες πολίτες έχουν ήδη φτάσει σε επίπεδα ανέχειας και φτώχειας, με τις ανεξέλεγκτες τιμές της ενέργειας και την ακρίβεια ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής, είναι πέραν από κάθε χαρακτηρισμό και μόνον αισθήματα οργής μπορεί να εγείρει.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ταχύτατη αυτή απόφαση και το πλουσιοπάροχο κονδύλι των 100000 περίπου ευρώ συν το κόστος των 70 δωρεάν προσκλήσεων στους καλλιτέχνες; Ολοι αυτοί που υπογράφουν τόσο βιαστικά τις γενναιόδωρες παροχές, πού βρήκαν τα χρήματα για να τα δώσουν; Οχι φυσικά από τις δικές τους τσέπες. Προκύπτει εξ άλλου από την απόφαση του κυρίου Δ. Φραγκάκη, γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, ότι είναι ποσά από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΟΤ. 

Αυτό σημαίνει ότι είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων οι οποίοι εξαναγκάζονται να τα πληρώνουν ακόμα και αν ματώνουν καθημερινά για τα απαραίτητα προς επιβίωση. Εξ άλλου το ΟΑΚΑ είναι κρατική περιουσία και ικανότατο να χρηματοδοτήσει τέτοιου είδους διαφημιστικές εκδηλώσεις της επετείου του. Τα αντισταθμιστικά οφέλη δε, που θα προκύψουν από αυτή τη χρηματοδότηση θα ειναι ελάχιστα, εφόσον, όπως ειπώθηκε, αυτά θα είναι βιντεάκια και ευχαριστήριες αναφορές από τους καλλιτέχνες για την προσέλκυση τουριστών από ξένες χώρες προκειμένου να προβληθεί η ελληνική ομορφιά και στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή γιά ό,τι προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε επίπεδο γεωλογικής ποικιλομορφίας και ενδιαφέροντος όλες τις εποχές του χρόνου. Αρα πρόκειται ξεκάθαρα για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς ικανοποίηση και μόνον κάποιων γνωστών "ημετέρων".

Ένα υγιές κράτος με αληθινή ισχύ, οφείλει να προβάλλει κυρίως στον τομέα του τουρισμού, τη διαβίωση του ανθρώπου σε ένα περιβάλλον  εναρμονισμένο με τη φύση και τα αθάνατα μνημεία του καθώς και με την ίδια τη φυσιολογία του χωρίς να χρειάζεται τις "φανφάρες" και τις "φιέστες" που εξυπηρετούν σχεδόν πάντα άλλους σκοπούς.

Η ποιότητα όλων των προϊόντων και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης προς τους επισκέπτες είναι αυτή που εξασφαλίζει την προσέλευση των τουριστών καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και με ποικιλία τουριστικών δραστηριοτήτων για όλα τα ενδιαφέροντα. Η πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του κόσμου να ζήσουν και να βιώσουν την πολυεπίπεδη εμπειρία μιας επίσκεψης στην Ελλάδα θα γίνει το δικαιώτερο αντισταθμιστικό όφελος μόνον όταν ο τουρίστας διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το φυσικό κάλλος, τον ποιοτικό τρόπο φιλοξενίας, τον ασύγκριτο διαχρονικό πολιτισμικό πλούτο και την αίσθηση της αληθινής ταύτισής του με τη φύση.

Οι ίδιοι οι επισκέπτες θα είναι η ζωντανή διαφήμιση, γιά να καταστεί η χώρα παγκόσμια πολιτική, οικονομική και πολιτισμική δύναμη βάσει του τουριστικού προγραμματισμού της. Η προϋπόθεση γιά την υλοποίηση αυτού του οράματος είναι η ισχυρή βούληση όλων των πολιτών που θα είναι ενωμένοι σταθερά και ακλόνητα στην απόφαση να διοικήσουν και να διαχειριστούν οι ίδιοι την τεράστια αξεπέραστη κληρονομιά τους. Ας γίνει αυτό για όλους μας στόχος και σκοπός ζωής.


Σύνταξη: Παναγιωτοπούλου Αργυρώ

ΠΗΓΗ: esykpda.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ